15 lucruri interesante și pozitive, care cu siguranță te vor face să zâmbești

Pentru a-ți face ziua puțin mai frumoasă, am colectat câteva lucruri interesante și pozitive care te vor face să zâmbești:

1. Gheparzii sunt animale foarte timide și din această cauză pot deveni foarte stresați în captivitate. Prin urmare, în grădinile zoologice, adesea li se oferă câini veseli de companie pentru sprijin emoțional, cu care se pot împrieteni și scăpa de stres.

Pui de ghepard și prietenul său. Sursa Columbus Zoo / Facebook

2. Corbilor le place să se joace în zăpadă. Unul dintre lucrurile lor preferate este să alunece la vale.

Corbi care se joacă în zăpadă.

3. Albinele uneori adorm în flori în timpul „orelor de lucru”. Așadar, este bine să mai tragem câte un pui de somn uneori, dacă și harnicele albine fac asta.

Albina a hotărât să tragă un pui de somn în timpul orelor de lucru. Sursa: Imgur

4. În Elveția este ilegal să deții doar un cobai, adică Porcușor de Guineea. Ei sunt niște ființe foarte sociabile și de aceea este considerat cruzime față de animale să ai doar unul.


4. Vacile tot au cei mai buni prieteni.
Cercetările efectuate de Christa McLennan arată că vacile într-adevăr au „cei mai buni prieteni”. Mai detaliat cum a avut loc experimentul am scris în acest articol.


5. Donatorii de sânge din Suedia primesc un mesaj SMS atunci când sângele lor a fost folosit pentru a ajuta pe cineva. Din cauza faptului că în Suedia, ca și în alte țări, numărul donatorilor scade treptat, autoritățile au găsit o nouă modalitate de a încuraja oamenii să doneze sânge.

Mesaj care spune că sângele donat a fost folosit. Sursa: Robert Lenne / Twitter

6. Când câinii se joacă, deseori scot un sunet ca și cum ar strănuta. Ei fac acest lucru pentru a informa pe cel cu care se joacă, sau pe tine, că ei acum se joacă, nu se luptă.


7. Vidrele de mare se țin de labe atunci când dorm pentru ca curenții de apă să nu le despartă și să le ducă departe una de alta.

Vidre de mare care dorm. Sursa: Wikimedia Commons

9. Actorii Wayne Allwine și Russi Taylor care au dublat vocile personajelor Mickey și Minnie Mouse în versiunea originală, au fost căsătoriți în viața reală.


10. Pinguinul Gentoo își cere în căsătorie partenera oferindu-i cea mai frumoasă piatră pe care a fost în stare să o găsească. Dacă răspunsul este „DA”, femela ia piatra și o pune în cuib ca semn că îl acceptă pe mascul ca partener.

Sursa: ravas51 / Flickr

11. Căluții de mare dansează împreună în fiecare dimineață pentru a-și întări legătura de cuplu. În plus, cozile lor își schimbă uneori culoarea în timp ce dansează.

© Aaron Bradley / Flickr

12. Unii oameni de știință cred că uneori, în timp ce dorm, câinii îi visează pe stăpânii lor. Este foarte probabil că visele lor să fie bazate pe experiențele trăite în acea zi, la fel ca și oamenii. Și deoarece câinii sunt de obicei foarte atașați de stăpânii lor, probabil că prietenul tău patruped uneori îți visează fața ta, mirosul tău sau visează cum te joci cu el.


13. În 2008 pinguinul din grădina zoologică din Edinburgh, Nils Olav, a primit titlul de cavaler în Garda de Onoare a Norvegiei. Această tradiție există din 1972, când pinguinii au devenit simbolul Gărzii Regale a Norvegiei. De fiecare dată când gardienii vin la grădina zoologică pentru o vizită, pinguinii primesc grade militare. Această tradiție a pornit la inițiativa locotenentului Nils Egelien, care a numit primul pinguin în onoarea lui și a regelui Norvegiei, Olav al V-lea.

Pinguinul Nils Olav după ce a primit titlul de cavaler în Garda de Onoare a Norvegiei © Crown Copyright

14. Dacă te împrietenești cu o cioară dându-i adesea de mâncare, este posibil ca ea să te țină minte și să-ți aducă tot felul de mărunțișuri în semn de recunoștință.


15. Șobolanii pot da dovadă de altruism, adică pot să acționează dezinteresat în favoarea altor șobolani. Deci a numi pe cineva șobolan poate fi un adevărat compliment.

Cercetătorul Peggy Mason de la Universitatea din Chicago și psihologii Inbal Ben-Ami Bartal și Jean Decety au făcut un experiment. Un șobolan închis într-o cușcă mică era plasat în interiorul altei cuști unde putea să se miște liber un alt șobolan. Lângă cușca cea mică mai era plasată una cu bucăți de ciocolată. Cuștile puteau fi deschise doar din exterior de șobolanul liber.

Comportamentul șobolanilor liberi a fost uimitor. Majoritatea au ales mai întâi să elibereze șobolanul închis și doar apoi au încep să caute cum să deschidă cușca cu mâncare.

Aceasta este o versiune simplificată a paginii. Treci la versiunea completă

Comentarii

Lasă un comentariu
10 lucruri interesante pe care cel mai probabil nu le știai
10 curiozități din fizică. Lucruri interesante despre cer, Soare, apă și altele
Există oare prietenie între animale?
Este adevărat că și vacile au cel mai bun prieten?
Test: Vei putea oare să răspunzi corect la întrebările „de ce” ale copiilor?
11 cele mai periculoase și otrăvitoare plante din lume despre care ar fi bine să știi
10 semne că fostului tău iubit îi este dor și încă se gândește la tine
10 semne ale unei relații de cuplu sănătoase
Joc: Ghicește Țara după imagini
Joc: Ghicește Orașul după imagini
TOP 10 cele mai jucăușe, vesele și energice rase de câini
10 probleme de logică pentru toate vârstele cu imagini și răspunsuri