Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

10 probleme de logică pentru toate vârstele cu imagini și răspunsuri

Problemele de logică stimulează și dezvoltă atât gândirea logică cât și cea laterală. De asemenea, acestea pot fi și o modalitate grozavă de a te distra.

Deci, ești gata să-ți testezi ingeniozitatea? Mai jos am pregătit 10 probleme de logică interesante pentru tine. Pentru a vedea răspunsul corect apasă pe butonul „Răspuns”, care se află mai jos de întrebare.

1. Trei becuri și trei întrerupătoare

Trei becuri și trei întrerupătoare

Te afli într-o cameră cu trei întrerupătoare care sunt în poziția „închis”. Fiecare dintre cele trei întrerupătoare corespunde unuia dintre cele trei becuri din camera alăturată. În timp ce te afli în camera cu întrerupătoare, nu poți vedea ce se întâmplă în camera cu becuri. Știind că poți intra doar o singură dată în camera cu becuri, cum să afli care întrerupător cărui bec îi corespunde?

Răspuns
Ascunde

2. Fermierul cu vulpea, cocoșul și un sac de porumb

Fermierul cu vulpea, cocoșul și un sac de porumb

Pe malul unui râu se află un fermier care are cu el o vulpe, un cocoș, și un sac de porumb. El trebuie să treacă râul cu o barcă care are doar 2 locuri. Adică în barcă pot încăpea doar fermierul plus unul din cele două animale sau sacul de porumb. Problema este că dacă sunt lăsați singuri, vulpea va mânca cocoșul sau cocoșul va mânca tot porumbul. Cum poate fermierul să-i treacă pe toți pe celălalt mal al râului fără ca cocoșul sau porumbul să fie mâncat.

Răspuns
Ascunde

3. Un băiat și un medic

Un băiat și un medic

Un băiat și un medic pescuiau. Băiatul este fiul medicului, dar medicul nu este tatăl lui. Cine este medicul?

Răspuns
Ascunde


4. Cum să cobori de pe o stâncă înaltă

stanca de 100 metri, funie de 75 metri si doi copaci

Imaginează-ți că stai la marginea unei prăpastii de 100 de metri, unde este și un copac. La 50 de metri în prăpastie se află o stâncă, unde la fel este un copac. Tu ai cu tine o funie de 75 de metri și un cuțit. Cum vei coborî?

Răspuns
Ascunde

5. Capacul de canal

capac de canal

De ce majoritatea capacelor de canal sunt rotunde?

Răspuns
Ascunde

6. Doua găleți

Doua găleți, una de 3 litri și alta de 5 litri

Ai o găleată de 3 litri, o găleată de 5 litri și o cantitate nelimitată de apă. Cum măsori 4 litri de apă folosind doar aceste două găleți?

Răspuns
Ascunde

7. Bunica, două mame și două fiice

Bunica, două mame, două fiice si trei înghețate

Bunica, două mame și două fiice se plimbau prin parc și au decis să cumpere câte o înghețată pentru fiecare. Ele au cumpărat în total 3 înghețate. De ce?

Răspuns
Ascunde

8. Femeile și torturile

Femeile fac torturi

Patru femei pot coace patru torturi în patru ore. Câte torturi pot coace opt femei în opt ore?

Răspuns
Ascunde

9. Copilul mijlociu

cine este copilul mijlociu

Marius este mai mic decât Liviu, dar mai mare decât Vlad. Laura este mai mare decât Diana, care la rândul ei este mai mare decât Marius. Liviu este mai mare decât Laura. Cine este copilul mijlociu?

Răspuns
Ascunde


10. Două sfori și o cutie de chibrituri

Două sfori, fiecare arde în 60 de minute

Ai cu tine doar două sfori și o cutie de chibrituri. Se știe că fiecare sfoară fiind aprinsă la un capăt arde timp de o oră. În plus, ambele sfori ard neuniform, cu alte cuvinte o jumătate de sfoară poate să ardă în 40 de minute, iar a doua jumătate deja în 20 de minute. Cum să măsori 45 de minute cu ajutorul acestor sfori?

Răspuns
Ascunde
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.