Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

Test: Vei putea oare să răspunzi corect la întrebările „de ce” ale copiilor?

vei putea să răspunzi corect la întrebările de ce ale copiilor?
Se încarcă...

De ce cad frunzele? De ce latră câinii? De ce cerul este albastru? De ce așa? De ce nu așa? Cu siguranță ai avut vreodată o situație în care un copil mic îți pune o mulțime de întrebări, la care așteaptă răspunsuri aici și acum.

Curiozitatea este o trăsătură care este prezentă încă de la naștere, așa că este normal ca copiii să le pună întrebări adulților atât de des. Cei mici sunt foarte atenți la detalii și mereu încearcă să învețe și să înțeleagă cât mai multe lucruri.

Toate întrebările „de ce?” ale copiilor nu au scopul de a irita adulții, ci de a afla cât mai multe despre lumea înconjurătoare. Astfel copiii fac diferite legături logice, își dezvoltă noi abilități și își îmbogățesc vocabularul. Întrebările celor mici joacă un rol important în dezvoltarea lor, și prin urmare, răspunsurile pe care le dau adulții sunt și ele foarte importante.

Deci data viitoare când un copilul îți va pune întrebări, amintește-ți cât de important poate fi răspunsul tău pentru dezvoltarea lui. E normal să nu știi răspunsurile la toate întrebările, pentru că in fiecare zi noi învățăm și aflăm câte ceva nou, mai ales in era internetului.

Așadar, dacă nu vrei să ajungi la situația în care un copil mic îți explică cum funcționează lumea înconjurătoare, încearcă să treci acest test care te va ajuta să înțelegi cât de bine poți răspunde la întrebările „de ce?” ale copiilor.

Pentru a începe testul apasă pe butonul „Start test”. După aceasta pe ecran vor apărea pe rând întrebările și câteva variante de răspuns, dintre care doar unul este corect. Alege răspunsul care după părerea ta este corect, iar apoi apasă pe butonul „Mai departe”. Testul constă din 18 întrebări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

1 comentariu

  1. cred ca raspunsul la intrebarea cu privire la cei 6 prieteni care ciocnesc paharul o data cu fiecare din prietenii sai nu este corect 15, fiind 6 persoane, fiecare ciocnind cu ceilalti 5, totalul ciocnirilor este 6×5=30

Lasă un comentariu