Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

TOP 10 cele mai jucăușe, vesele și energice rase de câini

Câinele este cel mai bun prieten al omului. Iar un lucru pe care mulți îl iubesc la câini este cât sunt ei de veseli și jucăuși. De aceea atunci când vrei să-ți alegi un câine, este important să ții cont de trăsăturile rasei sale, pentru ca să vă simțiți confortabil unul cu celălalt.

Există multe rase de câini în lume și fiecare dintre ele au propriile caracteristici specifice ce țin de aspectul fizic și comportament. Printre ele se numără și rase de câini, care se remarcă prin cât sunt aceștia de energici și jucăuși.

Chiar dacă câinii din aceeași rasă sunt foarte asemănători între ei, nu trebuie de uitat de faptul că fiecare câine are caracterul său individual. Deci, dacă îți alegi un câine din rasele enumerate mai jos, asta nu înseamnă că el va fi exact ca în descriere. În plus, pentru ca prietenul nostru patruped să rămână activ și energic, trebuie să avem grijă de modul lui de viață și să-i oferim tot de ce are nevoie.

câinele întreabă când ieșim la plimbare

Așadar, dacă visezi la un câine vesel și jucăuș, atunci iată o listă de rase care se remarcă prin cât de energici și activi sunt acești câini:

1. Corgi galez Pembroke

Câinele din rasa Corgi întreabă dacă l-a fotografiat

Corgi este un câine social și prietenos care se încadrează aproape în orice familie și casă. Acest câine mic de statură are multă energie și este foarte jucăuș și activ. El are nevoie zilnic de plimbări și de jocuri distractive atât cu stăpânii lor, cât și cu alți câini. Corgi are picioarele scurte, dar le mișcă foarte repede. Pentru cei care îi pot oferi tot de ce are nevoie, el va fi un membru al familiei excelent.

În medie trăiesc: 12 – 15 ani.

Interesant: Corgi inițial erau folosiți ca câini de păstorire. Faptul că sunt de statură mică era un avantaj, deoarece puteau cu ușurință mușca bovinele de picioare pentru a le ține împreună. În plus, statura lor mică îi ajuta să evite loviturile din partea bovinelor.

2. Jack Russell Terrier

câine din rasa Jack Russell Terrier

Uitându-ne doar la aspectul lui, putem înțelege că Jack Russell Terrier este un câine plin de viață și foarte jucăuș. Iar din motiv că mai este și extrem de energic, el are nevoie de multă mișcare. Dacă nu vrei ca acest câine să-ți răstoarne casa cu susul în jos, atunci va trebui mult timp să îl plimbi, pentru ca să își descarce energia.

Câinii din rasa Jack Russell Terrier sunt foarte loiali și formează o relație strânsă cu persoanele care le acordă multă atenție. Ei iubesc să interacționeze și să fie în preajma oamenilor.

În medie trăiesc: 13 – 16 ani.

Interesant: Jack Russell Terrier a fost crescut în secolul al XIX-lea pentru vânătoarea de vulpi. Până în prezent, câinii din această rasă și-au păstrat trăsăturile unice de caracter și au rămas la fel ca și aproximativ 200 de ani în urmă.

3. Boxer

câine din rasa Boxer

Boxerul este un câine vesel și jucăuș. Pe lângă faptul că este un bun paznic, boxerul este și foarte răbdător, ceea ce îl face o alegere bună pentru familii. Deci, dacă ești în căutarea unui câine energic, jucăuș, ușor de îngrijit și prietenos cu familia, atunci această rasă poate fi una din cele mai bune alegeri.

În medie trăiesc: 10 – 12 ani.

Interesant: În timpul jocului, câinii din rasa Boxer adesea se pun pe picioarele din spate și parcă ar încerca să lovească cu cele din față, așa cum o fac adevărații boxeri. Mulți cred că acest comportament a dus la numele lor, însă nu există nicio înregistrare care ar putea confirma acest lucru.

4. Springer Spaniel englez

câine din rasa Springer Spaniel englez

Springer Spaniel englez este un câine inteligent, prietenos, energic și entuziast. El iubește să alerge și să se joace în aer liber. În plus, Springerul Spaniel englez caută întotdeauna să-și mulțumească stăpânul, de aceea el este destul de ușor de dresat. Deci, acest câine va deveni un membru al familiei prietenos, răbdător și sociabil dacă va fi educat corespunzător.

În medie trăiesc: 10 – 14 ani.

Interesant: Springerul Spaniel englez a fost crescut pentru vânătoare. El era de ajutor prin faptul că speria păsările ca acestea să iasă din ascunzișul lor și să fie vizibile vânătorilor.

5. Câine de apă portughez

Câine de apă portughez

După cum o spune și numele lui, acest câine iubește apa. Câinele de apă portughez este un câine agil, energic și pregătit pentru orice activitate. Îi place să se joace și are nevoie de exerciții viguroase, cum ar fi plimbări lungi, jogging sau înot. Dacă îți place să te plimbi des în aer liber, atunci acest câine poate fi o alegere potrivită pentru tine.

În medie trăiesc: 10 – 14 ani.

Interesant: În trecut, Câinii de apă portughezi erau folosiți de pescari pentru a prinde pește. Iar odată cu apariția noilor tehnologii, necesitatea câinilor din această rasă a scăzut brusc, motiv care a dus aproape la dispariția lor. Dar datorită unui bogat om de afaceri portughez, care a început să caute acești câini cu scopul de a-i înmulți, această rasă a fost salvată.

Apropo, fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, a avut un câine din această rasă, pe nume Bo:

Barack Obama și Câinele de apă portughez al lui pe nume Bo aleargă în interiorul casei albe
Bo și Barack Obama aleargă pe coridoarele Casei Albe

6. Papillon

câine din rasa Papillon

Papillon este un câine suplu, grațios și foarte jucăuș. Majoritatea câinilor din rasa Papillon sunt activi și curioși, mai ales atunci când sunt mici. Nu le place să stea mult timp într-un singur loc, așa că trebuie să fii pregătit să le găsești activități interesante pentru ei.

În medie trăiesc: 12 – 15 ani.

Interesant: Papillon, numele acestei rase de câini, înseamnă „fluture” în limba franceză. Nu este surprinzător că acești câini au primit acest nume, deoarece urechile lor într-adevăr arată ca aripile unui fluture.

7. Dalmațian

câine din rasa Dalmațian

Pe lângă aspectul lui deosebit, Dalmațianul este un câine foarte jucăuș, vesel, loial și inteligent. El adoră să petreacă timpul cu oamenii, jucându-se și plimbându-se cu ei.

Se știe că strămoșii dalmațienilor, pe lângă animale de pază sau de vânătoare, puteau fi folosiți ca câini de circ. Deci, dacă îți dorești un prieten patruped cu care să te poți juca, atunci Dalmațienii sunt o opțiune grozavă.

În medie trăiesc: 10 – 13 ani.

Interesant: Puii dalmațieni se nasc fără pete, adică albi pur. Primele pete, de obicei, încep să apară peste vreo 10 zile de la naștere și continuă să apară și să se dezvolte aproximativ până la vârsta de 18 luni.

8. Labrador

câine din rasa Dalmațian

În ciuda faptului că Labradorul este un câine mare, cu o expresie facială calmă, el este activ și adoră să se joace, mai ales în apă. În plus, este un câine prietenos și răbdător, ceea ce îl face o alegere bună pentru familii. De asemenea, Labradorul adoră plimbările în aer liber și să se joace cu alți câini.

În medie trăiesc: aproximativ 12 ani.

Interesant: Potrivit publicației American Kennel Club, această rasă ocupă primul loc în clasamentul celor mai populare rase de câini deja de 30 de ani, ceea ce reprezintă un record destul de lung. Câinii din rasa Labrador sunt adesea folosiți ca câini ghid, precum și la operațiuni de căutare și salvare, și la detectarea bombelor.

9. Ciobănesc australian

Ciobănesc australian

Ciobănescul australian este un câine mare și foarte energic, așa că are nevoie să alerge în fiecare zi. El adoră să petreacă timpul afară cu oamenii, așa că este o alegere bună pentru cei cărora le place să se plimbe sau să alerge. Dar dacă Ciobănescul tău australian nu va avea destule plimbări pentru a-și descărca energia, acest lucru poate duce la probleme pentru bunăstarea câinelui și cea a casei tale.

În medie trăiesc: 12 – 15 ani.

Interesant: În ciuda faptului că acești câini se numesc așa, de fapt, ei nu sunt australieni. Unele teorii spun că Ciobănescul australian a provenit din Spania. Ciobanii locali și-au luat câinii cu ei mai întâi în Australia, după care în Statele Unite.

10. Prepelicar Breton

Prepelicar Breton

Prepelicarul Breton (Brittany) este un câine foarte energic, de aceea este important să-i oferi posibilitatea de a-și descărca energia în fiecare zi. Cu o simplă plimbare prin curte nu îl amăgești. Deci, dacă intenționezi să-ți iei un câine din această rasă și nu dorești ca el să-și descarce toată energia pe încălțămintea și mobilierul din casă, atunci trebuie să ai grijă de programul lui de plimbare.

În medie trăiesc: 12 – 13 ani.

Interesant: Prepelicarul Breton a fost recunoscut pentru prima dată ca rasă în 1907. Acest câine a fost crescut inițial pentru vânătoarea de păsări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.