Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

15 lucruri interesante și pozitive, care cu siguranță te vor face să zâmbești

Pentru a-ți face ziua puțin mai frumoasă, am colectat câteva lucruri interesante și pozitive care te vor face să zâmbești:

1. Gheparzii sunt animale foarte timide și din această cauză pot deveni foarte stresați în captivitate. Prin urmare, în grădinile zoologice, adesea li se oferă câini veseli de companie pentru sprijin emoțional, cu care se pot împrieteni și scăpa de stres.

ghepardul si cainele prieteni la gradina zoologica
Pui de ghepard și prietenul său. Sursa Columbus Zoo / Facebook

2. Corbilor le place să se joace în zăpadă. Unul dintre lucrurile lor preferate este să alunece la vale.

Corbi care se joacă în zăpadă.

3. Albinele uneori adorm în flori în timpul „orelor de lucru”. Așadar, este bine să mai tragem câte un pui de somn uneori, dacă și harnicele albine fac asta.

albinele dorm in flori
Albina a hotărât să tragă un pui de somn în timpul orelor de lucru. Sursa: Imgur

4. În Elveția este ilegal să deții doar un cobai, adică Porcușor de Guineea. Ei sunt niște ființe foarte sociabile și de aceea este considerat cruzime față de animale să ai doar unul.

este ilegal sa detii doar un porcusor de guineea

4. Vacile tot au cei mai buni prieteni.
Cercetările efectuate de Christa McLennan arată că vacile într-adevăr au „cei mai buni prieteni”. Mai detaliat cum a avut loc experimentul am scris în acest articol.

vacile tot prietenesc

5. Donatorii de sânge din Suedia primesc un mesaj SMS atunci când sângele lor a fost folosit pentru a ajuta pe cineva. Din cauza faptului că în Suedia, ca și în alte țări, numărul donatorilor scade treptat, autoritățile au găsit o nouă modalitate de a încuraja oamenii să doneze sânge.

mesaj sms donatorilor de sange
Mesaj care spune că sângele donat a fost folosit. Sursa: Robert Lenne / Twitter

6. Când câinii se joacă, deseori scot un sunet ca și cum ar strănuta. Ei fac acest lucru pentru a informa pe cel cu care se joacă, sau pe tine, că ei acum se joacă, nu se luptă.

câinii scot un sunet ca și cum ar strănuta când se joacă

7. Vidrele de mare se țin de labe atunci când dorm pentru ca curenții de apă să nu le despartă și să le ducă departe una de alta.

vidrele de mare se tin de mana
Vidre de mare care dorm. Sursa: Wikimedia Commons

9. Actorii Wayne Allwine și Russi Taylor care au dublat vocile personajelor Mickey și Minnie Mouse în versiunea originală, au fost căsătoriți în viața reală.

Mickey și Minnie Mouse au fost căsătoriți în viața reală

10. Pinguinul Gentoo își cere în căsătorie partenera oferindu-i cea mai frumoasă piatră pe care a fost în stare să o găsească. Dacă răspunsul este „DA”, femela ia piatra și o pune în cuib ca semn că îl acceptă pe mascul ca partener.

Pinguinul Gentoo își cere în căsătorie partenera
Sursa: ravas51 / Flickr

11. Căluții de mare dansează împreună în fiecare dimineață pentru a-și întări legătura de cuplu. În plus, cozile lor își schimbă uneori culoarea în timp ce dansează.

Căluții de mare dansează împreună
© Aaron Bradley / Flickr

12. Unii oameni de știință cred că uneori, în timp ce dorm, câinii îi visează pe stăpânii lor. Este foarte probabil că visele lor să fie bazate pe experiențele trăite în acea zi, la fel ca și oamenii. Și deoarece câinii sunt de obicei foarte atașați de stăpânii lor, probabil că prietenul tău patruped uneori îți visează fața ta, mirosul tău sau visează cum te joci cu el.


13. În 2008 pinguinul din grădina zoologică din Edinburgh, Nils Olav, a primit titlul de cavaler în Garda de Onoare a Norvegiei. Această tradiție există din 1972, când pinguinii au devenit simbolul Gărzii Regale a Norvegiei. De fiecare dată când gardienii vin la grădina zoologică pentru o vizită, pinguinii primesc grade militare. Această tradiție a pornit la inițiativa locotenentului Nils Egelien, care a numit primul pinguin în onoarea lui și a regelui Norvegiei, Olav al V-lea.

Nils Olav, pinguinul care a primit titlul de cavaler în Garda de Onoare a Norvegiei
Pinguinul Nils Olav după ce a primit titlul de cavaler în Garda de Onoare a Norvegiei © Crown Copyright

14. Dacă te împrietenești cu o cioară dându-i adesea de mâncare, este posibil ca ea să te țină minte și să-ți aducă tot felul de mărunțișuri în semn de recunoștință.


15. Șobolanii pot da dovadă de altruism, adică pot să acționează dezinteresat în favoarea altor șobolani. Deci a numi pe cineva șobolan poate fi un adevărat compliment.

Cercetătorul Peggy Mason de la Universitatea din Chicago și psihologii Inbal Ben-Ami Bartal și Jean Decety au făcut un experiment. Un șobolan închis într-o cușcă mică era plasat în interiorul altei cuști unde putea să se miște liber un alt șobolan. Lângă cușca cea mică mai era plasată una cu bucăți de ciocolată. Cuștile puteau fi deschise doar din exterior de șobolanul liber.

Comportamentul șobolanilor liberi a fost uimitor. Majoritatea au ales mai întâi să elibereze șobolanul închis și doar apoi au încep să caute cum să deschidă cușca cu mâncare.

Distribuie
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.