Cum să menții o conversație și să o faci interesantă

Unul dintre cele mai neplăcute momente într-o conversație este „tăcerea incomodă”. Gândul să ajungi într-o astfel de situație te incomodează atât de mult, încât te poate face să eviți să începi o conversație sau să te întâlnești cu alți oameni.

Incapacitatea de a menține o conversație îți poate afecta negativ viața socială. Dar dacă înveți anumite ”trucuri”, vei putea menține o conversație interesantă și cu oricine.

Motive de ce nu poți menține o conversație

Există multe motive din cauza cărora îți poate fi greu să menții o conversație și eviți tăcerea incomodă care poate apărea în timpul ei. Primul pas spre a rezolva această problemă este să înțelegi care sunt aceste motive. Mai jos am enumerat câteva din ele:

Toate exemplele de mai sus au un impact negativ asupra abilităților tale de comunicare. Dar vestea bună este că aceste probleme se pot rezolva. Poți depăși aceste lucruri pur și simplu învățând câteva abilități noi pentru a menține o conversație și practicându-le în realitate. Odată ce vei face acest lucru, îți va fi mult mai ușor să discuți cu alți oameni și să îți faci noi prieteni.

Sfaturi despre cum să menții o conversație:

Sfatul 1. Elimină neîncrederea excesivă

Dacă dorești să menții conversația, încetează să pui la îndoială toate gândurile care le ai. Nu este nevoie să îți pui de fiecare dată întrebări de genul: „Va fi cool ceea ce vreau să spun?”. Atâta timp cât nu spui nimic care ar putea, de exemplu, să jignească pe cineva, totul este în regulă. Oamenilor de obicei nu le pasă prea mult cât de „mișto” este ceea ce spui, pentru că sunt prea concentrați asupra modului în care ei înșiși vorbesc. Cel mai bun mod de a practica acest lucru este să începi cu oamenii pe care îi cunoști cel mai bine.

Sfatul 2. Expresia „Îmi este interesant, spune-mi mai multe”

Să le arăți oamenilor că îți este interesant despre ce vorbesc este în majoritatea cazurilor o metodă bună de a menține conversația. Lor le place să știe că te interesează ceea ce au de spus. Prin urmare, dacă manifești un anumit interes, ei vor dori să vorbească cu tine și mai mult.

Funcționează bine și alte expresii cum ar fi: ”o! asta este interesant!”, ”Hmm, nu am auzit niciodată de așa ceva”, ”Hmm, cool!”. Acestea sunt niște reacții care demonstrează interlocutorului tău că îl asculți cu adevărat, adică ești un ascultător activ. Acest lucru fără îndoială va menține și va face conversația mai interesantă.

Sfatul 3. Arată interes față de pasiunile și hobby-urile altora

Una dintre cele mai bune modalități de a menține o conversație și să o faci interesantă este să arăți interes față de pasiunile și hobby-urile celorlalți participanți la discuție. Pune-le întrebări despre ceea ce le place și deprinde-te să arăți un interes adevărat față de răspunsurile lor. Desigur, s-ar putea să nu te intereseze, de exemplu, dansul, muzica sau pictura. Dar asta nu înseamnă că nu îți pasă de experiențele altora. Încearcă să te conectezi cu alte persoane. Așa chiar poți învăța ceva nou pentru tine.

Dacă tu, de exemplu, nu înțelegi despre ce vorbește interlocutorul tău, nu trebuie să te prefaci că îl înțelegi. Acest lucru poate crea o situație incomodă atunci când te dai de gol că în tot acest timp nu ai înțeles nimic. O astfel de situație îți poate distruge motivația ta sau cea a persoanei cu care vorbești, de a continua conversația. În schimb, învață să spui îndată că nu înțelegi despre ce vorbește și roag-o să-ți explice. Mulți oameni vor fi cu adevărat bucuroși să îți vorbească mai detaliat despre ceea ce le place.

Sfatul 4: Formulează corect întrebările

Uneori reformularea întrebărilor obișnuite poate face o mare diferență în conversație. De exemplu, în loc să întrebi: „Cum ți-a fost weekendul?” poți să întrebi: „Ce ai făcut în acest weekend?” sau „Ce ți-a plăcut cel mai mult în acest weekend?”. Acest lucru deschide calea spre o conversație mai interesantă.
Cu alte cuvinte, dacă dorești o conversație mai interesantă, atunci nu pune întrebări care necesită un răspuns scurt, cum ar fi „da / nu” sau „bine”. În schimb, formulează întrebările în așa fel, încât cealaltă persoană să aibă ce să povestească.

Sfatul 5: Spune povestiri de oriunde

Toată lumea știe că povestirile îmbogățesc conversațiile și le fac mai interesante. Dar majoritatea oamenilor povestesc doar despre propria lor viață. Nu trebuie să te bazezi doar pe propria experiență atunci când vrei să povestești cuiva ceva. Poți folosi istorioare de oriunde. De la istorioare care s-au întâmplat cu oameni pe care îi cunoști, până la cele pe care le-ai auzit la televizor sau le-ai citit în reviste.

Cum înveți să integrezi povestirile în conversația ta? Simplu, principalul este să realizezi că le poți folosi. Cu cât sunt mai interesante sau neobișnuite, cu atât este mai greu să le uiți, așa că nu ezita să le spui! Poate fi orice povestire stupidă, scurtă sau lungă, interesantă sau chiar mai incomodă, pur și simplu spune-o! Oamenilor le place să vorbească cu cei cărora le place să fie și sunt deschiși.

Astfel vei putea menține o conversație și vei putea să o faci cu adevărat interesantă, evitând tăcerea incomodă.


Dacă ți-a plăcut nu uita să distribui și prietenilor. La fel îți recomandăm să citești și: ”Este oare posibil să ne schimbăm personalitatea?”

Aceasta este o versiune simplificată a paginii. Treci la versiunea completă

Comentarii

Lasă un comentariu
Ce beneficii ne aduc emoțiile negative și cum ne pot fi ele de folos?
5 sfaturi utile pentru cum să citești mai bine oamenii
Cum să începi să faci sport și să nu te dai bătut după câteva zile
Test de logică cu întrebări din matematică
De ce pisica ta adesea aruncă lucruri jos și cum să te lupți cu asta
Este oare posibil să ne schimbăm personalitatea?
Există oare așa-zisa putere magică a gândului în viața reală?
Test: Vei putea oare să răspunzi corect la întrebările „de ce” ale copiilor?
11 cele mai periculoase și otrăvitoare plante din lume despre care ar fi bine să știi
10 semne că fostului tău iubit îi este dor și încă se gândește la tine
10 semne ale unei relații de cuplu sănătoase
Joc: Ghicește Țara după imagini