Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

Cum să începi să faci sport și să nu te dai bătut după câteva zile

La fel ca mulți alții, probabil, că ai vrea să ai tăria de caracter să faci sport regulat. Pentru a realiza acest lucru, ai nevoie de o gândire corectă și de o abordare inteligentă. Mai jos am pregătit câteva sfaturi despre cum să ajungi să faci sport regulat:

lunea viitoare sigur încep să alerg

Sfaturi despre cum să începi să faci sport

Renunță la regula ”totul sau nimic”. Nu trebuie să te forțezi să faci activități plictisitoare sau mai ales dureroase. Un mic antrenament este mai bun decât nimic. Puțină activitate zilnică poate fi foarte bună pentru sănătatea ta mentală și emoțională.

Fii blând cu tine însuți. Nu te certa pe tine pentru kilogramele în plus sau pentru lipsa tăriei de caracter, deoarece aceasta îți va distruge motivația. În schimb, privește greșelile tale ca pe o oportunitate de a învăța și de a te dezvolta.

Nu-ți pune așteptări mari. Realizează faptul că nu poți să te schimbi într-o săptămână. Așteptarea la ceva prea mult duce doar la dezamăgire. Încearcă să nu te descurajezi din motiv că nu ai realizat nimic încă sau cât de mult mai ai de muncit. În loc să te concentrezi asupra rezultatului, concentrează-te asupra procesului.

Cum să faci sportul un obicei de lungă durată

Știința ne arată, că există o modalitate corectă de a dezvolta obiceiuri durabile. Iar pentru a face sportul unul dintre ele, încearcă următoarele:

Începe de la ușor spre mai dificil
Obiectivul de a face sport timp de o oră pe zi, de 5 ori pe săptămână, sună grozav. Dar care este probabilitatea că îl vei duce până la capăt? Cu cât obiectivul este mai mare la început, cu atât este mai mare și probabilitatea să nu-l poți îndeplini, să te dezamăgești și să te dai bătut. Mai bine să începi cu ceva simplu, apoi treptat să treci la ceva mai complex.

Triggerele te vor ajuta să automatizezi unele lucruri
Triggerele sunt doar niște memento-uri. Asta poate fi: o oră anumită din zi, locul sau un semnal care declanșează o reacție automată pentru a face ceva. De exemplu, după o zi de studiu intri în casă și prima ce vezi este bicicleta, imediat apare și dorința de a te plimba. De aceea, trebuie să lași întotdeauna bicicleta la vedere.

Recompensează-te
Exercițiile fizice regulate oferă multe beneficii, cum ar fi mai multă energie, un somn mai bun și o bunăstare generală mai bună. Dar din păcate aceste lucruri nu se simt imediat. Când abia începi un program de exerciții fizice, este important cumva să te recompensezi pentru finalizarea cu succes a antrenamentului. De exemplu, prin vizionarea serialelor TV preferate sau petrecerea timpului în jocurile video preferate. Dar principalul lucru este să faci asta numai după încheierea antrenamentului.

Alege sportul care te face fericit și îți dă încredere în sine. Dacă antrenamentul tău te face să te simți incomod, cel mai probabil că nu te vei ține de el. În schimb, alege activitățile care se potrivesc cu stilul tău de viață, abilitățile și preferințele tale.

Cum să menții motivația pe termen lung

Uneori ai nevoie de inspirație. Citește o revistă de sănătate și sport sau vizitează un blog dedicat sportului și inspiră-te din imaginile oamenilor activi. Uneori, citirea și privirea imaginilor cu oameni sportivi te pot ajuta să mergi mai departe. Dar dacă te simți puțin obosit de antrenamentele de rutină, atunci pune în funcțiune imaginația și adaugă ceva nou. De exemplu, încearcă să asculți o carte audio sau să îți pui un film în timpul antrenamentului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.