Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

5 sfaturi utile pentru cum să citești mai bine oamenii

Știm cu toții că abilitatea de a citi oamenii ne ușurează viața. Ai întâlnit vreodată pe cineva străin care te-a făcut să simți ceva neobișnuit? Fie ceva mai negativ, fie o impresie mai pozitivă despre acea persoană. Această conștientizare este parțial legată de intuiție, dar și de abilitatea ta de a citi oamenii.

Capacitatea de a citi limbajul corpului nu numai că te va scuti de un potențial pericol, dar va oferi și indicii bune, dacă persoana respectivă ar putea să îți devină un nou prieten.

Abilitatea de a citi pe cineva este un talent pe care îl poți dezvolta. Mai jos am enumerat niște sfaturi despre modul de a citi după ochii și fețele oamenilor și cum să înțelegem alte indicii non-verbale:

Sfatul 1. Atrage atenție la prima întâlnire și la strângerea mâinii.

atrage atentia la strangerea mainii

Când întâlnești pe cineva pentru prima dată, de obicei întinzi mâna pentru o strângere de mână prietenoasă. Data viitoare când faci acest lucru, atrage atenție dacă ți se oferă o strângere de mână slabă sau una mai fermă.

  • Dacă este una slabă, aceasta ar putea indica faptul că persoana este mai timidă, la fel ar putea reflecta și îndoiala de sine sau stima de sine scăzută a persoanei respective.
  • Dacă este o strângere de mână fermă, aceasta ar însemna că persoană este încrezătoare și probabil că este într-adevăr încântată să te cunoască.

La fel un semn bun este dacă persoana respectivă privește spre tine când îți strânge mâna.

Sfatul 2. Acordă atenție dacă cineva își încrucișează brațele.

Ai observat că persoana cu care vorbești își încrucișează brațele? Deși, pentru mulți dintre noi este destul de confortabilă poziția dată, aceasta poate avea mai multe semnificații. De exemplu, aceasta poate arăta că persoana nu se simte destul de comod de la conversație, sau cu tine, sau din alte motive.

Încrucișarea brațelor este un simbol al protecției. Ne protejăm de ceva la care nu dorim să participăm, cum ar fi o conversație sau posibilitatea de a stabili o legătură cu persoana cu care vorbim.

Apropo, despre cum să menții o conversație și să o faci interesantă am scris în acest articol.

Sfatul 3. Bagă de seamă, dacă interlocutorul îți acordă atenție în timpul unei conversații.

Persoana cu care vorbești evită contactul vizual? Dacă da, aceasta ar putea însemna mai multe lucruri. De exemplu, nu este interesat de tine sau de conversație, sau este nervos.

Vorbind cu ea puțin mai mult timp, vei înțelege care este treaba.

  • Dacă observi că persoana respectivă se uită la alți oameni sau la ceas, atunci este evident că ea nu este interesată de conversația voastră.
  • Dacă privește în jos sau la obiecte neînsuflețite, atunci cel mai probabil că se simte stingherită sau este neliniștită.

Sfatul 4. Urmărește dacă se apropie sau nu de tine.

Dacă vorbești cu cineva și acesta se apropie de tine, poate însemna două lucruri. Această persoană se simte confortabilă cu tine și primește plăcere de la conversație sau pur și simplu iubește să fie mai aproape de oameni.

Pentru unii dintre noi, această apropiere ne provoacă incomoditate. Noi vrem să ne protejăm spațiul personal și pare agresiv, atunci când cineva nu îl respectă.

Când tu te dai înapoi, ea se apropie? Această persoană nu vrea să îți facă rău, pur și simplu îi place în prezența ta și îi place de tine. Din păcate, el sau ea nu este conștient de indicii non-verbali pentru a-ți oferi puțin spațiu personal.

Sfatul 5. Acordă atenție expresiilor faciale.

Expresiile faciale sunt unul dintre cele mai importante detalii în comunicare. Putem citi diverse emoții ale oamenilor de pe față și, dacă învățăm să înțelegem corect semnalele, putem îmbunătăți semnificativ calitatea comunicării. De exemplu:

  • Bagă de seamă, dacă interlocutorul tău repetă ceea ce faci tu. De exemplu, când zâmbești – zâmbește și el sau repetă atunci când dai din cap. Dacă o persoană repetă după tine, acesta este un semn bun și anume că este interesată de tine și este prietenoasă.
  • Sau dacă, de exemplu, persoana cu care vorbești își mușcă adesea buza, înseamnă că o neliniștește ceva, dar nu neapărat ceva legat de tine.
  • De asemenea, fii atent la cât de expresiv reacționează interlocutorul la ceea ce spui. Dacă are niște reacții slabe, atunci este foarte probabil să nu fie atât de interesat de povestirea ta. Dar dacă are niște emoții pronunțate pe față, cel mai probabil că este interesat și îi place ceea ce spui tu.

Dacă ți-a plăcut nu uita să distribui și prietenilor. La fel îți recomandăm să citești și: ”Este oare posibil să ne schimbăm personalitatea?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.