Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

De ce pisica ta adesea aruncă lucruri jos și cum să te lupți cu asta

Dacă ai pisică, atunci știi cât de mult îi place să arunce lucrurile. De la plantele care stau pe pervaz până la obiecte prețioase. Aproape niciun obiect nu scapă de lăbuțele curioase ale iubitului tău animal de companie. Nu-i de mirare că mulți recomandă păstrarea obiectelor fragile în locuri sigure, unde pisica nu va ajunge, mai ales atunci când aduci acasă noul tău ghemuleț de blană pentru prima dată. Dar de ce pisicile aruncă lucrurile jos? Și nu mai puțin important, există vreo modalitate de a pune capăt acestui obicei iritant?

de ce pisica ta adesea arunca lucruri jos si cum sa te lupti cu asta

De ce pisicile aruncă lucrurile?

Experții cred că pisicile aruncă obiecte de pe masă și nu numai, din mai multe motive. Potrivit revistei Catster, unul din motive poate fi tendința naturală a pisicii de a vâna. Este posibil ca pisoiul tău să se apropie de anumite obiecte, în special de cele mici, de parcă ar urmări un șoarece.

Multe pisici aruncă lucruri, pentru că au învățat că acesta este un mod rapid și ușor de a atrage atenția umană. Acest comportament apare de obicei din plictiseală sau din cauza că proprietarul nu-i acordă suficientă atenție.

De asemenea, poate fi doar cazul că pisica ta vrea să se joace. Deși este posibil să fi cumpărat deja câteva jucării diferite pentru pisică, vei afla rapid că aproape orice obiect poate fi o jucărie în ochii ei.

Cum să lupți cu faptul că pisica aruncă lucruri?

După cum ai înțeles deja, acest obicei face parte din comportamentul pisicilor încă de la început. Din acest motiv este practic imposibil să scapi de el definitiv. Iată însă câteva sfaturi care te pot ajuta puțin cu această problemă:

Joacă-te mai des cu pisica ta. Așa cum am spus mai devreme, pisicile pot arunca lucrurile atunci când sunt plictisite, pentru a-ți atrage atenția.

Cumpără-i jucării. Pisicilor le place să se joace. Asigură-te că pisica ta are cu ce se ocupa, mai ales atunci când nimeni nu este acasă. Cu timpul, ea poate pierde interesul față de jucăriile care îi sunt deja cunoscute. Deci, cumpără-i din când în când ceva nou.

Hrănește-ți pisica regulat. Uneori, în semn de „protest” din cauza că este înfometată, ea poate arunca lucruri jos pentru a-ți atrage atenția. Prin urmare, încearcă ca pisica ta să nu fie adesea flămândă.

Mustră pisica atunci când are un comportament prost. Nici într-un caz să nu o lovești. Acest lucru îți va face pisica să se teamă de tine și poate deveni mai agresivă. De aceea, mai bine încearcă să ridici vocea și să spui un „NU!” ferm de fiecare dată când se comportă greșit. La fel poți să încerci să o stropești cu puțină apă, de obicei la pisici asta nu le place.

Ține lucrurile cât mai departe de pisica ta. Din moment ce nu-i poți schimba complet natura, este o idee bună să ții obiectele fragile sau lucrurile prețioase acolo unde pisoiul tău nu le va putea găsi.


Dacă ți-a plăcut nu uita să distribui și prietenilor. La fel îți recomandăm să citești și: ”Este adevărat că păsările își vor lăsa puii, dacă aceștia au fost atinși de om?”

Distribuie
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.