Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

Există oare așa-zisa putere magică a gândului în viața reală?

Cu toții probabil am auzit despre misterioasa putere a gândului. În unele filme sau cărți aceasta este adesea arătată ca o super putere, care poate îndeplini orice dorință. Dar haideți să vedem, există oare această putere în realitate și este posibil oare să ajungem oameni de succes doar gândindu-ne la asta?

Studiind subconștientul omului, oamenii de știință au ajuns la concluzia că gândurile noastre într-adevăr pot fi ca un magnet, care poate să ne apropie mai repede de lucrurile la care ne gândim. Dar nu este totul atât de simplu. Acest lucru nu se întâmplă într-un mod magic, ci are o explicație logică.

„Magia” de fapt este că atunci când noi stăm cu gândul la ceva, începem inconștient să facem anumite acțiuni care ne apropie de acest lucru.

puterea magică a gândului

Exemple cum lucrează puterea gândului

Să presupunem că ție îți place un coleg de clasă și visezi ca și el să fie interesat de tine. Fără să-ți dai seama, începi să faci lucruri care să-i atragă atenția asupra ta. De exemplu: zâmbești mai des, te îmbraci mai frumos sau treptat devii mai apropiată de prietenii lui. Astfel se mărește probabilitatea că „puterea gândului” va avea efect și colegul te va băga în seamă. Deci faptul că îți dorești să fii mai aproape de el, în cele din urmă te ajută să te apropii.

Trebuie de remarcat că această putere poate avea un efect atât pozitiv, cât și negativ. Adică dacă te gândești deseori că nu ești atrăgătoare și că vei rămâne singură, atunci fără să-ți dai seama, poți să începi să faci lucruri care vor duce la asta. Spre exemplu, din cauza gândurilor negative încetezi să mai ai grijă de aspectul tău și atunci când cineva te cheamă la o plimbare tu mereu îi refuzi, din cauză că îți este rușine de cum arăți.

Controlându-ți gândurile, îți controlezi viața

Gândurile noastre sunt un instrument care poate fi folosit atât în scopuri pozitive, cât și negative. Devenim ceea ce gândim, deoarece gândurile, în mod conștient sau inconștient, ne controlează acțiunile. De exemplu, dacă crezi că nu poți realiza nimic, atunci nu vei începe niciodată să acționezi și într-adevăr nu vei realiza nimic. Iar dacă crezi în tine și ești gata să te lupți cu greutățile, atunci vei putea realiza multe din ceea ce îți dorești.

Gândește mai pozitiv pentru ca să trăiești mai pozitiv. Poți merge în fiecare dimineață cu transportul public, gândindu-te cât de ratat ești că nu ai propriul automobil sau gândindu-te că toți oamenii de aici sunt neplăcuți pentru tine, muzica nu este pe placul tău, șoferul conduce prea încet și în general totul este împotriva ta. Astfel de gânduri îți fac mai mult rău, deoarece te încarcă cu „energie negativă” și afectează încrederea în sine. Din această cauză poți ajunge la muncă iritat, nervos și nemulțumit, iar acest lucru poate îndepărta de tine colegii și clienții.

Sau poți călători liniștit cu transportul public, bucurându-te de faptul că nu trebuie să plătești impozite auto, nu trebuie să cauți loc de parcare, nu trebuie să fii atent la drum și că poți să privești pe fereastră în timp ce asculți muzica ta preferată la căști. Cu o astfel de gândire vei ajunge la destinație cu o dispoziție mult mai bună.

Concluzie

Luând în considerare cele de mai sus, putem spune că există așa-numita putere a gândului. Doar că această putere nu este una magică, inexplicabilă și care poate îndeplini orice dorință. Nu este suficient doar să te gândești și să îți dorești un lucru, dar trebuie și să lucrezi pentru obține asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.