Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

Care este diferența dintre a iubi și a fi îndrăgostit

Uneori putem să folosim expresiile „a iubi pe cineva” și „a fi îndrăgostit de cineva” ca sinonime. La baza ambelor expresii stă dragostea pe care o ai față de altă persoană. Dar există diferențe importante între semnificațiile lor.

Scânteia care apare la prima vedere este cel mai bine descrisă ca o atracție intensă, însoțită de îndrăgostire. Iubirea adevărată însă este mai complexă și implică comportament și emoții mai profunde. De asemenea, nu este ceva care se întâmplă de obicei instantaneu. Iubirea de regulă tinde să se manifeste cu timpul.

diferența dintre a iubi și a fi îndrăgostit

Pentru a înțelege mai bine diferența dintre a te îndrăgosti și a iubi, mai jos am descris câteva diferențe cheie:

1. Agitare frecventă sau Conexiune profundă și confort

Îndrăgostire: Dacă te simți deseori neliniștit sau agitat înainte de a-ți întâlni persoana dragă, atunci cel mai probabil că ești încă la etapa îndrăgostirii.

Iubire: Iubirea dă liniște și mângâiere. Tu și partenerul tău vă cunoașteți deja suficient de bine încât nu mai este nevoie să stai neliniștit atât de des.

. . .

2. Vrei mereu ca partenerul tău să fie alături sau Îi acorzi spațiu

Îndrăgostire: Când ești îndrăgostit, ești ca un copil care primește o bicicletă nouă de ziua ta. Vrei să te plimbi cu ea tot timpul și să îi admiri formele și culorile strălucitoare. Dacă o pierzi din vedere devii agitat și nu ai răbdare până data viitoare când vei fi alături de ea.

Iubire: Când iubești pe cineva, nu te deranjează să îi oferi spațiu. Nu stai cu frica că poți să-ți pierzi partenerul atunci când acesta nu este lângă tine. Aveți o conexiune profundă pe care nici timpul și nici distanța nu o poate distruge. Și chiar dacă îți place să fii alături de el, nu te deranjează uneori să-i oferi spațiu și să petreceți timpul separat.

. . .

3. Te concentrezi pe cât de grozav te face partenerul tău să te simți sau Te concentrezi mai mult pe ce simte el

Îndrăgostire: Cum este să fii îndrăgostit e greu de redat. Dar cu siguranță unul dintre cele mai bune lucruri este că te simți uimitor. De aceea cauți motive să te întâlnești din nou cu acea persoană, doar pentru a simți încă odată acest lucru.

Iubire: Când iubești pe cineva, nu te concentrezi doar la fericirea ta. Primești cea mai mare plăcere atunci când îți faci persoana iubită să fie fericită.

. . .

4. Îl vrei doar pentru tine sau Îi respecți necesitățile lui

Îndrăgostire: Când ești îndrăgostit, îl vrei doar pentru tine. Ai nevoie de timpul, dragostea și interesul lui. Vrei să fii cu el 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână și te întristezi atunci când este ocupat cu alte activități.

Iubire: Când iubești pe cineva, îi dorești cu adevărat binele. Propria dorință față de dragostea și atenția lui nu va prevala niciodată asupra necesităților sale.

. . .

5. Ești în al nouălea cer sau Ești predispus să muncești din greu pentru relația voastră

Îndrăgostire: Să fii îndrăgostit este ca și cum ai putea zbura. Cu siguranță este un sentiment extraordinar, doar că acest sentiment nu durează pentru totdeauna.

Iubire: Munca grea în relații începe atunci când vă loviți de realitate, inclusiv de tot felul de probleme. De la probleme financiare și profesionale până la probleme personale, probleme de sănătate și planuri de viață contradictorii.

Dacă ești doar îndrăgostit, munca grea poate deveni prea anevoioasă și poate duce la dezamăgire. Dar când ești plin de iubire adevărată, acestea sunt doar o parte a drumului pe care îl parcurgeți împreună.

. . .

În concluzie, putem spune că în ambele cazuri există atât avantaje, cât și dezavantaje. Să nu uităm că totul începe cu îndrăgostirea, deoarece iubirea adevărată nu poate apărea îndată. Așadar, îndrăgostirea este o etapă foarte importantă într-o relație. Dar din moment ce această etapă nu poate dura pentru totdeauna, este bine atunci când ea este urmată de o iubire adevărată și, nu mai puțin important, una reciprocă.

Dacă ți-a plăcut nu uita să distribui și prietenilor. La fel îți recomandăm să citești și: ”Este adevărat că cei din jur ne văd mai frumoși decât noi înșine?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

1 comentariu

  1. Asa am pățit și eu, mam îndrăgostit de o femeie, și am început să o iubesc foarte mult

Lasă un comentariu