O relație sănătoasă poate să trezească tot ce e mai bun din tine și cu siguranță îți va aduce multă fericire. Deci, dacă ai o relație de cuplu cu cineva, atunci probabil că vrei să fie una fericită, nu-i așa? Dar ce reprezintă o relație sănătoasă?
Ei bine, la fiecare e diferit. Relațiile sănătoase nu arată la fel pentru toți, deoarece fiecare dintre noi este diferit și are propriile dorințe, nevoi și valori. Dar există totuși unele semne care arată că te afli într-o relație sănătoasă. Mai jos am descris, pe scurt, 10 dintre ele.
1. Comunicați deschis
Într-o relație sănătoasă partenerii, de obicei, vorbesc deschis despre ceea ce se întâmplă în viața lor, cum ar fi succesele și eșecurile pe care le au sau lucrurile care îi frământă.
Vă simțiți confortabil să vorbiți unul cu celălalt despre problemele care apar de-a lungul timpului. De la lucruri banale, cum ar fi munca, la altele mai serioase, cum ar fi problemele financiare sau de sănătate. Chiar dacă unul dintre parteneri are o altă părere, al doilea ascultă fără a critica și apoi își spune punctul de vedere sau dă sfaturi.
2. Lucrați în echipă
O relație sănătoasă poate fi considerată o echipă. Lucrați împreună și vă susțineți reciproc, chiar dacă nu sunteți întotdeauna de acord unul cu celălalt sau aveți obiective diferite. Știi că te poți baza pe partenerul tău atunci când ai o problemă și ești întotdeauna gata să oferi sprijin atunci când el are nevoie de tine.
3. Nu vă este frică de neînțelegeri și treceți ușor peste ele
Chiar și într-o relație sănătoasă, veți avea ocazional unele neînțelegeri. Din când în când, vă veți simți dezamăgiți sau supărați unul pe celălalt. Acest lucru este complet normal. Asta încă nu înseamnă că relația voastră este toxică.
Ceea ce contează este cum rezolvați aceste neînțelegeri. Dacă puteți vorbi despre dezacordurile voastre cu onestitate și respect, atunci sunteți pe drumul cel bun. Partenerii care rezolvă conflictele fără a critica sau a disprețui vor putea găsi compromisuri.
4. Vă distrați împreună
Într-o relație este important să vă faceți timp și pentru distracție. Dacă puteți glumi și râdeți împreună, acesta este un semn bun. Când râdeți și vă veseliți împreună, nu numai că vă oferiți reciproc emoții pozitive, ci și creați o legătură mai strânsă între voi. La urma urmei, oricine va dori să rămână aproape de persoana cu care se distrează.
Distracția în doi poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea tensiunii atunci când apar probleme sau când cineva este supărat.
5. Sunteți interesați unul de celălalt
Una dintre caracteristicile de bază ale unei relații sănătoase și durabile este interesul. Aceasta subînțelege că sunteți interesați de gândurile, scopurile și viața de zi cu zi ale partenerului. Îți dorești să-l vezi dezvoltându-se în direcția lui și nu stai blocat pe ideea că cine a fost el înainte sau cine crezi că ar trebui să fie în viitor.
6. Aveți o comunicare bună și sinceră
Tu și partenerul tău vă simțiți confortabil și liberi să vă exprimați sentimentele și gândurile. Asta presupune că nu există subiecte interzise și amândoi vă simțiți auziți. Poate fi uneori greu de vorbit despre probleme dificile, dar partenerii care au o relație sănătoasă nu se abțin și vorbesc sincer.
7. Poți fi tu însuți
Vă acceptați unul pe celălalt așa cum sunteți și nu încercați să schimbați ceva cu forța. De asemenea, petreceți uneori timpul separat, pentru a fi singur, pentru a vă întâlni cu unii prieteni sau pentru a vă face interesele.
8. Fiecare are parte de spațiul său personal
Doar pentru că sunteți îndrăgostiți nu înseamnă că trebuie să petreceți fiecare minut împreună. Făcându-vă timp pentru interesele și prietenii voștri, vă veți păstra relația mai vie și amândoi veți avea posibilitatea să creșteți ca personalități, chiar dacă în același timp creșteți ca un cuplu.
9. Vă tratați unul pe altul cu grijă
Nu există un semn mai bun al unei relații sănătoase decât atunci când partenerii se tratează cu grijă, bunătate, înțelegere și apreciere. Dacă arăți mai mult respect și bunătate față de oamenii pe care abia îi cunoști decât față de partenerul tău, atunci fă un pas înapoi și reconsideră-ți valorile și prioritățile.
10. Lăsați deoparte supărările
Uneori partenerul tău te enervează, la fel cum îl enervezi și tu pe el din când în când. Amândoi puteți scăpa câteodată cuvinte dureroase sau vă puteți comporta neglijent. Important este cum vă descurcați cu toate acestea și anume să nu țineți ură și supărare unul pe celălalt.
Partenerul tău a uitat să-ți cumpere din nou prăjiturile tale preferate? Spune-i ce a făcut sau mai bine zis ce n-a făcut, dar nu ține supărare pe el din cauza asta.
Niciun comentariu
Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.