Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

Este adevărat că cei din jur ne văd mai frumoși decât felul în care ne vedem noi înșine?

Deseori se întâmplă să fim surprinși atunci când cineva ne face un compliment. Cum așa, el chiar nu vede coșul cela imens sau nasul meu strâmb? Adică cei din jur ne pot considera mai atrăgători decât o facem noi înșine?

De ce uneori ne subestimăm frumusețea?

Noi oamenii, avem tendința să ne examinăm foarte atent pe noi înșine, până în cele mai mici detalii. Facem asta mult mai atent decât oamenii din jurul nostru. Din acest motiv noi, spre deosebire de cei din jur, observăm aproape toate defectele minore. De exemplu, faptul că un picior este puțin mai lung decât celălalt, sau că o ureche este puțin mai mare ca alta, sau chiar că avem mai puține gene pe o pleoapă decât pe cealaltă.

Analizând fiecare parte a corpului cu de-amănuntul, uităm că o persoană este frumoasă datorită întregului său aspect. Acest aspect include lucruri precum vocea, comportamentul, mimica și multe altele. Toate acestea sunt văzute și băgate în seamă de oamenii din jur, dar din păcate nu și de noi.

cum ne vedem în oglindă, oglinda reflectă imaginea

Încă un motiv este că noi suntem obișnuiți să ne vedem ca pe reflexia noastră în oglindă. Ceea ce vedem noi în oglindă nu este aspectul nostru real, deoarece imaginea este reflectată. Încearcă să citești un text de pe o pagină reflectată în oglindă și o să înțelegi despre ce vorbesc. Din acest motiv deseori se întâmplă să nu îți placă cum ai ieșit în poze, deoarece camerele(mai ales cele din spatele telefonului) de obicei nu reflectă imaginea. Iar prietenul tău, spre exemplu, te vede în fotografiile care nu sunt făcute cu camera frontala a telefonului, care de obicei reflectă imaginea și te arată la fel cum te vezi și în oglindă, ca fiind complet normală și obișnuită.

Un artist a făcut un experiment. Fără ca să vadă persoana, el a rugat-o ca ea să se descrie pe sine însăși. Pe baza acestei descrieri, artistul a pictat un portret. După care a cerut altor oameni să descrie acea persoană și a pictat un alt portret. Comparând aceste două portrete, s-a dovedit că al doilea portret este mult mai frumos decât primul. În plus, al doilea portret seamănă mai mult cu persoana respectivă. Acest lucru s-a întâmplat aproape cu toți participanții la experiment. Acest fapt dovedește că într-adevăr este posibil ca alții să ne vadă mult mai frumoși decât decât ne vedem noi înșine.

Concluzie

cum ne văd cei din jur

Deseori din cauza că ne subestimăm, se întâmplă că cei din jur ne văd mai atrăgători decât ne vedem noi înșine. Din acest motiv, la întrebarea dacă cei din jurul nostru ne văd mai frumoși nu poate fi un răspuns categoric. Arătați același tablou la două persoane diferite, și acestea pot avea păreri complet diferite despre frumusețea acestui tablou.

Acest lucru se întâmplă și cu aspectul nostru, pentru cineva putem fi etalonul frumuseții, iar pentru altcineva putem fi o persoană care arată obișnuit. Deci un sfat bun ar fi să nu te concentrezi prea mult pe cum te văd și ce cred cei din jur. La urma urmei, toți oamenii au concepte diferite de frumusețe și nu este posibil să-i mulțumești pe toți. Cel mai important este să înveți să te placi pe tine însuți, indiferent de ce cred alții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.