1. Drapelul actual al Statelor Unite ale Americii a fost inventat de un elev din liceu. În cinstea recunoașterii Hawaii și Alaska ca state ale SUA, a fost organizată o competiție la nivel național pentru a veni cu o nouă versiune a drapelului, care să conțină deja 50 de stele. Un profesor de istorie a cerut elevilor să creeze propriile versiuni ale drapelului ca proiect școlar. Robert Heft, în vârstă de 17 ani, a primit nota „B” la proiectul respectiv. După ce a discutat cu profesorul despre proiectul său, Robert a ajuns la o înțelegere cu profesorul, că dacă Congresul va alege drapelul creat de el, atunci nota va fi ridicată.
Ulterior, dintre cele 1500 de versiuni, anume versiunea creată de Robert Heft a fost aleasă ca noul drapel al Statelor Unite ale Americii. Așa că profesorul a fost nevoit să-și țină promisiunea și să-i ridice nota la „A”.
2. Inventatorul cuptorului cu microunde a primit doar 2 dolari pentru invenția sa. Apropo, descoperirea care a dus la crearea cuptorului cu microunde a fost făcută întâmplător.
Primul cuptor cu microunde care a fost făcut cu scopul de a fi vândut, a fost creat în anul 1947. Acesta avea o înălțime de aproximativ 1,8 metri și o greutate de 340 kg. Prețul său era de 5.000 de dolari, ceea ce astăzi echivalează cu aproximativ 60.000 de dolari americani.
3. Excrementele porumbeilor sunt proprietatea Coroanei Britanice. În secolul al XVIII-lea, praful de pușcă era produs din excremente de porumbei, așa că regele George I a proclamat că această „bogăție”, care acum este blestemată de orice deținător de automobil, este proprietatea coroanei.
4. Bananele cresc curbate deoarece se îndreaptă către soare. Mai bine zis, nu se îndreaptă direct către razele solare, ci se curbează pentru a primi mai multă lumină solară.
5. Limba cameleonului este de două ori mai lungă decât corpul său. De obicei, lungimea limbii este de 1,5 – 2 ori mai mare decât lungimea întregului corp. În plus, ea este și foarte elastică, ceea ce permite cameleonului să prindă cu ușurință prada de la distanță. Cameleonul își poate ascunde cu ușurință limba lui mare în gură datorită anatomiei sale specifice.
6. Răgetul unui leu se poate auzi de la o distanță de 8 km. Acest lucru le permite leilor să comunice între ei de la distanță. De asemenea, este interesant și faptul, că ei nu au nevoie să depună mult efort pentru a scoate un astfel de sunet. Datorită structurii specifice ale corpului, o mică presiune asupra plămânilor este suficientă pentru a crea un sunet puternic.
7. O oaie, o rață și un cocoș au fost primii pasageri ai balonului cu aer cald. În anul 1783, a fost lansat în aer primul balon cu aer cald, care a zburat 4 kilometri la o altitudine de 500 de metri. Balonul a aterizat cu succes și niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit. Acest eveniment a avut loc la Palatul Versailles, în prezența regelui Franței, Ludovic al XVI-lea și a reginei Maria Antoaneta. Aceste trei animale au avut onoarea de a fi primii pasageri ai balonului cu aer cald, pentru a studia modul în care altitudinea le va afecta pe fiecare dintre ele.
8. Lacrimile emoționale funcționează ca un calmant natural al durerii. Plânsul eliberează endorfine și oxitocină, hormoni, care acționează ca analgezice naturale. În plus, lacrimile conțin o enzimă, care are efecte bactericide (ucide bacteriile).
9. Patru oameni au locuit timp de 6 luni într-o casă, care era populată de aproximativ 2.000 de păianjeni pustnici maro, însă niciunul dintre ei nu a avut de suferit.
Apropo, păianjenul pustnic maro este unul dintre cei mai veninoși și periculoși păianjeni din America de Nord.
10. Basmul „Frumoasa și Bestia” a fost scris cu scopul de a ajuta fetele să accepte căsătoriile aranjate.
Niciun comentariu
Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.