Fii la curent
Activează notificările și fii primul care află despre noile noastre articole, jocuri și teste.

Care sunt beneficiile unei personalități introvertite?

Există multe concepții greșite despre introvertiți, ca de exemplu: ei sunt antisociali, neprietenoși, timizi sau singuri. De fapt, în multe cazuri, să fii introvertit este într-adevăr un avantaj.

Potrivit dr. Jennifer Kahnweiler, autorul cărții ”The Introverted Leader: Building on Your Quiet Strength”, persoanele introvertite sunt persoanele care se încarcă cu energie atunci când petrec timpul singuri.

„Este ca o baterie pe care o reîncarcă”, spune dr. Kahnweiler. „Și atunci ei pot ieși în lume și pot interacționa foarte frumos cu oamenii.”

introvertit: acum sunt plin de energie

Un studiu din 2008 publicat de Journal of Motor Behavior a constatat, că introvertiții necesită mai mult timp pentru procesarea informațiilor decât extrovertiții. Kahnweiler spune că acest lucru se datorează faptului că ei analizează mai atent decât extrovertiții, adică au nevoie de timp suplimentar pentru a înțelege bine ideile înainte de a trece la altele noi.

Introvertiții sunt buni ascultători.

introvertiții sunt buni ascultători

Introvertiții sunt buni ”ascultători activi”. Ei ascultă și analizează bine informația. Această abilitate le permite să înțeleagă și să ofere idei bine gândite atunci când răspund.

Sunt observatori.

introvertiții sunt observatori

Introvertiții sunt mai predispuși să observe limbajul corpului și expresiile faciale, ceea ce le îmbunătățește comunicarea interpersonală.

De asemenea, sunt foarte buni la observarea calităților introvertite la alții. Sunt buni la detectarea momentului în care o persoană gândește, analizează și apoi îi oferă timpul și spațiul personal de care are nevoie. Acest lucru îi face pe oameni să se simtă mult mai confortabil.

Își fac prieteni cu adevărat buni.

Deoarece introvertiții simt că energia lor se epuizează atunci când interacționează cu alți oameni, spre deosebire de extrovertiți care își obțin energia din interacțiunea cu alte persoane, ei își aleg prietenii cu înțelepciune. Introvertiții mai degrabă ar prefera să aibă câțiva prieteni apropiați și de încredere, în care își pot investi timpul și energia, decât o rețea mare de cunoscuți.

Devin parteneri romantici și iubitori.

introvertiții devin parteneri romantici și iubitori

Calitățile care îi fac pe introvertiți buni ascultători, de asemenea îi fac și foarte buni parteneri. La sfârșitul unei zile grele, ei sunt gata să-și asculte și să-și susțină partenerul fără să se simtă obligați să vorbească și despre ei înșiși.

Introvertiților le place, de asemenea, să cunoască mai bine pe cineva, înainte de a împărtăși detalii intime cu potențialul partener. Iar acest lucru îi poate face mai atrăgători la începutul unei relații. Apropo, noi am scris un articol interesant despre care este diferența dintre a iubi și a fi îndrăgostit.

Pot fi buni lideri.

care sunt beneficiile unei personalitati introvertite

Deoarece introvertiții analizează informațiile mai încet și mai atent decât omologii lor extrovertiți, potrivit spuselor lui Jennifer Kahnweiler, liderii introvertiți de regulă află mai multe despre subordonații lor. Ei se concentrează pe discuțiile cu membrii echipei lor pentru a le afla abilitățile, hobby-urile și punctele forte. Colectând aceste informații, ei vor putea folosi cunoștințele acumulate pentru a ajuta fiecare membru al echipei să fie mai eficient și mai fericit la locul de muncă.

Distribuie
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată

Niciun comentariu

Aici încă nu sunt comentarii, deci tu poți fi primul.